Kamermuziek & Gitaarconcerten

Programma: 'Kleur & Afkeur van de Romantische gitaar'

In het voorjaar waren er een 6-tal concerten te horen met een programma rondom de Romantische gitaar. Dit publieksvriendelijk programma bevat humor, show en verhalen rondom de romantische gitaar in de 19e eeuw. Middels vijf verschillende gitaren uit verschillende eeuwen en een beamer word duidelijk waarom we hedendaags de romantische gitaar niet veel meer zien. Dit programma is een verassing voor het publiek en geeft na afloop een heel andere kijk op de gitaar.

Concert2Concert 3


Solo Gitaarconcert 6-snarig of 8-snarig

 

Rolf speelde afgelopen jaren concerten in Nederland, België en Denemarken.

Het repertoire is gebaseerd op de 8- en 6-snarige gitaar. Op de 8-snarige gitaar staat de componist Luigi Legnani centraal maar wordt ook repertoire gespeeld van enkele andere componisten uit de romantische periode. Een 'all Legnani' programma kan ook worden gespeeld. 

All Legnani program

Lees hier een review.

Op de 6-snarige gitaar wordt 'moderner' repertoire gespeeld vanaf de periode Tarréga. Het actuele programma voor 2018 vind u hieronder.

Actuele programma

 


Gitaarmuziek op de achtergrond

Rolf wordt regelmatig gevraagd om de muziek te verzorgen voor verschillende gelegenheden. In concert vorm tijdens een intieme ceremonie voor een huwelijk, op de achtergrond tijdens een receptie, achtergrondmuziek bij de opening van een winkel, een tuinfeest...

Het repertoire voor dit soort gelegenheden is zeer divers en groot. Denk hierbij aan licht klassiek werk, Spaanse muziek van the Gipsy Kings en muziek uit de oude en hedendaagse 'top 40'. Repertoire keuze voor een boeking is vaak maatwerk en word altijd in overleg met u bepaald! Voor een indruk kijkt u het beste op het youtube kanaal door hier te klikken.

         

thumbnail PHOTO 2019 06 20 13 27 39

 

 


BeNe Guitar Duo

Lisa Denoo en Rolf van Meurs ontmoetten elkaar op het Lemmensinstituut te Leuven in de klas van Raphaella Smits. Samen besloten zij na hun studie het BeNe gitaar duo op te richten. Naast het spelen van de klassieke gitaarliteratuur streven zij er ook naar om het bestaande repertoire voor twee gitaren uit te breiden met eigen bewerkingen. Het programma van het Bene gitaar duo is zeer gevarieerd en bevat muziek van onder andere Rossini, de Falla en Tárrega. 

Bekijk hier de promo en hieronder een eigen bewerking van het stuk 'Un petit train de plaisir' gecomponeerd door Rossini.

Voor de actuele programma's kunt u hier en hier klikken.

 

 


 

Voor opties en tarieven kunt u het onderstaande formulier invullen


Boekings-/ optieformulier


Copyright © 2015 Rolf van Meurs - Webdesign: De Witjes