Kamermuziek & Gitaarconcerten

 

'Kleur & Afkeur van de Romantische gitaar'

In het voorjaar van 2018 waren er een 6-tal concerten te horen met een programma rondom de Romantische gitaar. Dit publieksvriendelijk programma bevatte humor, show en verhalen rondom de romantische gitaar in de 19e eeuw. Middels vijf verschillende gitaren uit verschillende eeuwen en een beamer werd duidelijk hoe het komt dat we hedendaags de romantische gitaar niet veel meer zien. Dit programma is een verassing voor het publiek en geeft na afloop een andere kijk op de gitaar.

Concert2Concert 3

 

Solo Gitaarconcert 6-snarig of 8-snarig

 

Rolf speelde afgelopen jaren concerten in Nederland, België en Denemarken.

Het repertoire is gebaseerd op de 8- en 6-snarige gitaar. Op de 8-snarige gitaar staat de componist Luigi Legnani centraal maar wordt ook repertoire gespeeld van enkele andere componisten uit de romantische periode. Een 'all Legnani' programma kan ook worden gespeeld. 

All Legnani program

Lees hier een review.

Op de 6-snarige gitaar wordt 'moderner' repertoire gespeeld vanaf de periode Tarréga. Het actuele programma voor 2018 vind u hieronder.

Actuele programma

 

 

 

 

 

 

 


Solo Gitaar - Licht Klassiek & Pop

RVM

 

Rolf wordt regelmatig gevraagd om de muziek te verzorgen voor verschillende gelegenheden. In concert vorm tijdens een intieme ceremonie voor een huwelijk, op de achtergrond tijdens een bruiloft, achtergrondmuziek bij de opening van een winkel, een tuinfeest...

Het repertoire voor dit soort gelegenheden is zeer divers. Denk hierbij aan licht klassiek werk tot aan muziek uit de 'top 40'. Heeft u binnenkort een evenement of gelegenheid waarbij u gitaarmuziek wilt? Vul dan onderstaand formulier in en ik zal zo snel mogelijk contact met u op nemen!

Luister hieronder naar een voorbeeld.

Led Zeppelin - Stairway to Heaven

 

 


 

BeNe Guitar Duo

Lisa Denoo en Rolf van Meurs ontmoetten elkaar op het Lemmensinstituut te Leuven in de klas van Raphaella Smits. Samen besloten zij na hun studie het BeNe gitaar duo op te richten. Naast het spelen van de klassieke gitaarliteratuur streven zij er ook naar om het bestaande repertoire voor twee gitaren uit te breiden met eigen bewerkingen. Het programma van het Bene gitaar duo is zeer gevarieerd en bevat muziek van onder andere Rossini, de Falla en Tárrega. 

Bekijk hier de promo en hieronder een eigen bewerking van het stuk 'Un petit train de plaisir' gecomponeerd door Rossini.

Voor de actuele programma's kunt u hier en hier klikken.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Duo de Haan & van Meurs

 DehaanvanMeurs

Duo de Haan & van Meurs bestaat uit Christa de Haan (klarinet) en Rolf van Meurs (gitaar). De unieke combinatie van deze instrumenten zorgt voor een bijzondere, warme klank en leent zich perfect voor het klassieke- en romantische repertoire. De actuele programma's bestaan uit Italiaanse muziek van o.a. Rossini, Paganini en Legnani maar ook een programma met muziek van Satie, Telemann en de Falla. 

 


 

Duo Caldo - Zang & Gitaar

duo


Duo Caldo is een veelzijdig kamermuziek duo dat bestaat uit Lieke Beirnaert (zang) en Rolf van Meurs (gitaar).

Het duo speelt voornamelijk licht-klassiek repertoire dat o.a. bestaat uit Spaanse, Franse en Portugese (fado) volksliederen.

Daarnaast kaner op verzoek een passend arrangement gemaakt worden van een gewenst lied. Om ervoor te zorgen dat het publiek de liederen goed  kan begrijpen, worden deze mondeling toegelicht.

Rolf en Lieke ontmoetten elkaar  tijdens hun studie op het conservatorium in Tilburg en ontdekten daar dat ze de liefde voor muziek en de manier waarop deze moet worden uitgevoerd, met elkaar deelden.

Duo Caldo is zeer breed inzetbaar. Of u nu een intiem luisterconcert wilt of juist achtergrondmuziek bij bijvoorbeeld een receptie of opening, er zijn veel mogelijkheden!

 


Elektrisch gitaar

Op freelance en invalsbasis


Voor opties, tarieven en dergelijke vragen kunt u het onderstaande formulier invullen


Boekings-/ optieformulier


Copyright © 2015 Rolf van Meurs - Webdesign: De Witjes