IMG 0472

Op zijn achtste verjaardag had hij een wens... Een gitaar! Vanaf dat moment is de gitaar niet meer weg te denken uit zijn leven!

Na zijn middelbare schoolperiode ging hij klassieke muziek studeren aan het conservatorium te Tilburg, met als hoofdvak gitaar. Eerst onder begeleiding van Tom Burmanje en later onder die van Enno Voorhorst. Bij Maurice Leenaars volgde hij een verdieping flamenco. In 2012 behaalde hij zijn bachelordiploma met een 9,5. In datzelde jaar begon hij zijn masterstudie aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Raphaella Smits. Hierin stond de romantische 'Stauffer' gitaar centraal en deed hij onderzoek naar het leven van Luigi Legnani. In 2014 behaalde hij zijn masterdiploma met grote onderscheiding.

Als bekroning van zijn onderzoek naar het leven van Luigi Legnani, bracht Rolf begin 2015 een CD uit met wat onbekendere werken van deze componist met als doel deze muziek aan een zo groot mogelijk publiek te kunnen presenteren. En met succes... Rolf was te gast in diverse radio programma's waaronder 'Opium' en 'Podium' op Radio 4, en gaf daarnaast een Legnani-concert in Kopenhagen bij het 'Dansk guitar Selskab'. 
In november 2015 speelde hij twee keer Concierto de Aranjuez van J. Rodrigo met het Orkest van Utrecht. 

Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij onder andere Zoran Dukic, Roland Dyens en Marcin Dylla. Naast het geven van solo recitals, geeft hij ook regelmatig concerten met het BeNe Guitar Duo samen met Lisa Denoo.

Ook op de elektrische gitaar is hij actief. Speelde jarenlang in diverse (cover-)bands en deelde het podium met diverse topartiesten.

Rolf geeft ook gitaarlessen bij Phoenix in Veghel, Centrum voor muziekeducatie Boekel en in zijn eigen praktijk in Heesch. Daar leert hij kinderen en volwassenen de eerste vingerzettingen op de gitaar.

Copyright © 2015 Rolf van Meurs - Webdesign: De Witjes