GitaarVoor boekingen, vragen over gitaarles, vul onderstaand formulier in en ik zal zo snel mogelijk antwoorden!
Om mijn CD te bestellen gebruik het volgende formulier.

Telefoon: 06 309 707 10

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

CD Luigi LegnaniDe cd Luigi Legnani is te koop voor de prijs van €10. Wilt u de CD bestellen?

Vul dan het onderstaande formulier in, en de CD wordt zo snel mogelijk opgestuurd!

 

 

 

 [No form id or name provided!]

 

Meld je nu aan voor gitaarles seizoen 2019-2020 in Heesch, Boekel of Veghel via het contactformulier. Vanwege een volle praktijk is er maar een enkel plekje vrij!

 

Sinds 2007 geef ik gitaarles in mijn gitaarschool in Heelwijk, Heesch. Sinds 2011 is dit uitgebreid naar Veghel en Boekel.

Er kunnen lessen worden gevolgd op de akoestische- en elektrische gitaar. Kinderen beginnen op een akoestische, klassieke gitaar. Later kan er eventueel worden overgestapt op de elektrische- of western gitaar.

Ik werk met een eigen geschreven methode waarin alle mogelijkheden van het gitaarspelen voorkomen. De basisprincipes van muziek worden hierin behandeld en daarbij wordt een stevige basis gelegd voor techniek. Hierbij ga ik uit van de klassieke gitaartechniek.

Ook de wensen van de leerling zijn erg belangrijk. Heb je bijvoorbeeld een voorkeur voor muziek uit de top 40, of toch liever oude rock muziek, dan pas ik hier mijn lesprogramma op aan en maak ik eventueel een passend arrangement. Jaarlijks zijn er minimaal 2 momenten voor leerlingen om zichzelf te laten horen tijdens een voorspeelavond of leerlingenconcert!

LeerlingenNacht vd Noordkade 2

Een les duurt 20, 25 of 30 minuten en is privé. Langere lessen zijn alleen mogelijk in overleg. Wil je graag samen met je vriend(-in) op les, dan is de lesduur vanaf 30 minuten. Tarieven zijn afhankelijk van de gemeente waar je woont. Neem contact op om een tarievenlijst te ontvangen. 

Voor een duidelijker beeld van de inhoud van de lessen en de gebruikte lesmethode bent u van harte uitgenodigd voor een gratis proefles en kennismaking.

Hieronder vind je een aantal bewerkingen die ik zelf bewerk en gebruik in mijn lessen.

Arrangementen

De Witjes Productions
De makers van deze website

Lieke Beirnaert
Alt/Mezzo sopraan

Bernhard Kresse
Gitaarbouwer

Gitaarles Boekel
CVMB Boekel

Phoenix cultuur Veghel
Gitaarles Veghel

 

 

Bent u op zoek naar gitaarmuziek voor uw evenement of feest? Scroll dan naar beneden en neem contact op.

Kamermuziek & Gitaarconcerten

 

'Kleur & Afkeur van de Romantische gitaar'

In het voorjaar waren er een 6-tal concerten te horen met een programma rondom de Romantische gitaar. Dit publieksvriendelijk programma bevat humor, show en verhalen rondom de romantische gitaar in de 19e eeuw. Middels vijf verschillende gitaren uit verschillende eeuwen en een beamer word duidelijk waarom we hedendaags de romantische gitaar niet veel meer zien. Dit programma is een verassing voor het publiek en geeft na afloop een heel andere kijk op de gitaar.

Concert2Concert 3


Solo Gitaarconcert 6-snarig of 8-snarig

 

Rolf speelde afgelopen jaren concerten in Nederland, België en Denemarken.

Het repertoire is gebaseerd op de 8- en 6-snarige gitaar. Op de 8-snarige gitaar staat de componist Luigi Legnani centraal maar wordt ook repertoire gespeeld van enkele andere componisten uit de romantische periode. Een 'all Legnani' programma kan ook worden gespeeld. 

All Legnani program

Lees hier een review.

Op de 6-snarige gitaar wordt 'moderner' repertoire gespeeld vanaf de periode Tarréga. Het actuele programma voor 2018 vind u hieronder.

Actuele programma

 

 

 

 

 

 

 


Gitaar muziek tijdens ceremonie, receptie, tuinfeest en meer...

thumbnail PHOTO 2019 06 20 13 27 39

 

Rolf wordt regelmatig gevraagd om de muziek te verzorgen voor verschillende gelegenheden. In concert vorm tijdens een intieme ceremonie voor een huwelijk, op de achtergrond tijdens een receptie, achtergrondmuziek bij de opening van een winkel, een tuinfeest...

Het repertoire voor dit soort gelegenheden is zeer divers en groot. Denk hierbij aan licht klassiek werk, Spaanse muziek van the Gipsy Kings en muziek uit de oude en hedendaagse 'top 40'. Repertoire keuze voor een boeking is vaak maatwerk en word altijd in overleg met u bepaald! Voor een indruk kijkt u het beste op het youtube kanaal door hier te klikken.

 yt 1200 vfl4C3T0K


 

BeNe Guitar Duo

Lisa Denoo en Rolf van Meurs ontmoetten elkaar op het Lemmensinstituut te Leuven in de klas van Raphaella Smits. Samen besloten zij na hun studie het BeNe gitaar duo op te richten. Naast het spelen van de klassieke gitaarliteratuur streven zij er ook naar om het bestaande repertoire voor twee gitaren uit te breiden met eigen bewerkingen. Het programma van het Bene gitaar duo is zeer gevarieerd en bevat muziek van onder andere Rossini, de Falla en Tárrega. 

Bekijk hier de promo en hieronder een eigen bewerking van het stuk 'Un petit train de plaisir' gecomponeerd door Rossini.

Voor de actuele programma's kunt u hier en hier klikken.

 

  

 

 

 

 

 


 

Duo de Haan & van Meurs

 DehaanvanMeurs

Duo de Haan & van Meurs bestaat uit Christa de Haan (klarinet) en Rolf van Meurs (gitaar). De unieke combinatie van deze instrumenten zorgt voor een bijzondere, warme klank en leent zich perfect voor het klassieke- en romantische repertoire. De actuele programma's bestaan uit Italiaanse muziek van o.a. Rossini, Paganini en Legnani maar ook een programma met muziek van Satie, Telemann en de Falla. 

  


Elektrisch gitaar

Op freelance en invalsbasis


Voor opties, tarieven en dergelijke vragen kunt u het onderstaande formulier invullen


Boekings-/ optieformulier


[No form id or name provided!]

Copyright © 2015 Rolf van Meurs - Webdesign: De Witjes